Bankernas bolåneräntor – allt närmare varandra

Betydligt mindre skillnader mellan bankernas genomsnittsräntor för juli 2019. Mellan 0,22 till 0,43 procentenheter beroende på bindningstid. Mot 0,31 till 0,55 procentenheter för juni 2019. Trots att gapet mellan bankernas räntor krymper finns fortfarande pengar att spara. 

Hur mycket kan du spara

För ett lån på 3 000 000 kronor med en bindningstid på fem år innebär ”rätt bank” en besparing på 33 000 kronor före skatteavdrag under bindningstiden. Pengar som du säkert kan ha betydligt roligare för. Byt bank du också och börja spara pengar.

* Avser respektive banks genomsnittsränta för juli 2019. Samtliga banker redovisar, av olika skäl, inte genomsnittsräntan för samtliga bindningstider, vilket markerats med ”’i.u.” (ingen uppgift).

För bankernas aktuella listränta – vänligen besök vår startsida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + fyra =