Nordea sänker räntan på bolån med ett, två och fem års bindningstid

Nordea sänker bolåneräntan för bolån med ett, två respektive fem års bindningstid med 0,10, 0,05 respektive 0,10 procentenheter från och med den 7 oktober 2019. 

Nordeas Bolånechef Michael Skytt skriver i pressmeddelande att ”de långa obligationsräntorna har gått ned och därmed våra upplåningskostnader. Därför sänker vi nu listräntan ytterligare på flera av våra räntor med längre löptider. Vi sänker även räntan på 1 och 2 års löptid då vi även här ser en mindre justering nedåt i upplåningskostnaderna”. SBAB sänkte ju sina bolåneräntor i september tidigare i år med liknande motivering. Varför inte samtliga banker sänkt sina bolåneräntor i och med detta bör ifrågasättas. Än mer med tanke på att bankernas bolånemarginaler var höga redan innan deras upplåningskostnad minskade!

En sammanställning över tidigare och ny ränta samt vilka ändringar som skett illustreras nedan. För en fullständig bild över samtliga bankers aktuella listräntor hänvisar vi dig till vår förstasida.

Tidsperiod Räntesats Förändring Ny räntesats
3 mån 2,09% oförändrad 2,09%
1 år 2,19% -0,10% 2,09%
2 år 2,14% -0,05% 2,09%
3 år 1,89% oförändrad 1,89%
5 år 2,09% -0,10% 1,99%

För fullständig information hänvisar vi till Nordeas pressmeddelande.

1 kommentar

  1. ดังนั้น ถ้าคุณกำลังมองหาประสบการณ์การเดิมพันที่สนุกและไม่มีเวลาเบื่อ พร้อมทั้งต้องการความปลอดภัยในการทำธุรกรรม กับ fun88 บ ญช เวปไซต คุณจะได้สัมผัสความสุขและความสำเร็จในการเดิมพันกีฬาและคาสิโนสดทุกวัน

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 4 =