Alma Bolån avvecklar sin verksamhet

Bostadskreditinstitutet ALMA AB lämnar tillbaka sitt tillstånd till Finansinspektionen och avvecklar sin verksamheten trots ”ett starkt kundintresse för bolagets bolån” enligt Alma Bolåns pressmeddelande. Detta på grund av osäkerhet med finansieringen.

Tänkvärt i dessa tider då ett flertal nya aktörer tillkommit på bolånemarknaden. Givetvis är en låg ränta viktigt, men ett gott råd är också att ombesörja att en stabil part står bakom ditt bolån.

Bolåneräntor.se har av framför allt just detta skäl valt att inte publicera bolån för alla nya och mindre aktörer och får nu ett kvitto på att vårt beslut fortfarande är korrekt. Givetvis ser vi löpande över vårt urval – och tvekar inte att både lägga till eller ta bort aktörer som vi finner lämpliga alternativt mindre lämpliga.